18 Mayıs 2014

Tepsi Böreği Yapımı




Malzemeler :
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Un

Arasına Sürmek İçin :
Tereyağı

Arasına Koymak İçin :
Tuzsuz taze peynir

Nasıl Yaparım ? :
  • Peyniri ufalayın. Maydanozu kıyın. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Peyniri bir kaseye alıp maydanoz ve yumurta aklarını ilave edip çatalla ezerek iyice karıştırın. Hüneri eritin. Yufkalardan birini yağlanmış fırın tepsisine kenarları dışarıya taşacak şekilde yayın. Üzerine eritilmiş margarin gezdirip fırça ile her tarafına sürün. Bir yufkayı iri parçalara bölüp tepsiye yerleştirin. Üzerini yağlayıp hazırladığınız peynirli iç malzemeyi yayın. 1 yufkayı iri parçalar halinde üzerine döşeyip eritilmiş margarini gezdirerek yağlayın. Kalan 1 yufkayı yine parçalar halinde yayıp kalan yağı gezdirin. Yoğurt, yumurta sarıları ve ayçiçeği yağını iyice çırpıp böreğin üzerine sürün. Taşan yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder