Malzemeler (4 kişilik)
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- 4 soğan ince doğranmış (Yaklaşık 3 su bardağı)
- 3 adet havuç ince doğranmış
- 6 diş sarımsak ince doğranmış
- 900g yağsız dana kıyma
- 4 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- 1 bardak beyaz şarap (250ml)
- 800g domates püresi (Yaklaşık 5 su bardağı)
- 250 ml süt (1 su bardağı + 1/2 çaybardağı)
- Rende parmesan peyniri (Eski kaşar veya tulum peyniri de kullanılabilir)
2- Şarap ve domatesleri ekleyip tavanın kapağını kapatın. Sos koyulaşana kadar arasıra karıştırarak yaklaşık 1 saat pişirin.
3- Sütü ilave edip çekene kadar(yaklaşık 15 daika) pişirin. Tekrar tuz ve biberini ayarlayın.
Sosunuz hazır makarnanıza karıştırdıktan sonra parmesan peyniri ile süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder