17 Mayıs 2014

Bolonez Makarna Sosu


Malzemeler (4 kişilik)
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 4 soğan ince doğranmış (Yaklaşık 3 su bardağı)
  • 3 adet havuç ince doğranmış
  • 6 diş sarımsak ince doğranmış
  • 900g yağsız dana kıyma
  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 bardak beyaz şarap (250ml)
  • 800g domates püresi (Yaklaşık 5 su bardağı)
  • 250 ml süt (1 su bardağı + 1/2 çaybardağı)
  • Rende parmesan peyniri (Eski kaşar veya tulum peyniri de kullanılabilir)
Yapılışı

1- Geniş bir tavada yağı kızdırın. Soğan, sarımsak ve havucu yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2 dakika kavurun. Kıymayı ekleyip kıymanın rengi pembeleşene kadar 5 dakika daha kavurun. Domates salçasını ekleyip 1 dakika karıştırarak pişirdikten sonra tuz ve karabiberle tatlandırın.
2- Şarap ve domatesleri ekleyip tavanın kapağını kapatın. Sos koyulaşana kadar arasıra karıştırarak yaklaşık 1 saat pişirin.
3- Sütü ilave edip çekene kadar(yaklaşık 15 daika) pişirin. Tekrar tuz ve biberini ayarlayın.

Sosunuz hazır makarnanıza karıştırdıktan sonra parmesan peyniri ile süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder